Valencia staat in brand: spelersgroep woedend over ontslag Marcelino

Reacties

Het is chaos bij Valencia, de werkgever van Jasper Cillessen en een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De beslissing van clubeigenaar Peter Lim om succescoach Marcelino buiten de deur te zetten, heeft de woede van de spelersgroep gewekt.

Valencia staat in brand: spelersgroep woedend over ontslag Marcelino

Marcelino haalde een zinkend schip weer boven water, nadat hij in 2017 voor de groep werd gezet. De coach bracht Valencia terug in de Champions League en won vorig seizoen ten koste van Barcelona de Copa del Rey. Voor het eerst sinds lange tijd leek het erop dat de coach, spelers én supporters weer eens op één lijn zaten in Mestalla.

Uiteindelijk ging het toch weer mis. Marcelino en technisch directeur Mateo Alemany kregen het aan de stok met clubeigenaar Lim, die goed bevriend is met superzaakwaarnemer Jorge Mendes en zich erg begon te bemoeien met de sportieve keuzes die gemaakt moesten worden. Kort voor de start van het seizoen dreigde het al tot een breuk te komen, na weer een ruzie tussen de twee kampen. De problemen konden toen echter nog worden uitgesproken.

Afgelopen woensdag barstte de bom alsnog en werd Marcelino vervangen door Albert Celades, die nog geen enkele ervaring heeft als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Niet alleen de fans van Valencia, maar ook de spelers zijn woedend. 'De persoon die deze beslissing heeft genomen heeft niet alleen jou, maar ook het team en de fans laten vallen', schreef Ezequiel Garay in een boodschap aan Marcelino op Instagram. 'Ik zeg het luid en duidelijk: dit is niet eerlijk!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enkele spelers kwamen via de media achter het ontslag van Marcelino, anderen hoorden het nieuws op het trainingscomplex van assistent-trainer Ruben Uria, die bezig was om zijn spullen te pakken. Aanvoerder Dani Parejo houdt ook een vervelend gevoel aan de trainerswissel over. 'Baas, ik wens je het beste, en ik weet zeker dat je het waar dan ook goed gaat doen. Bedankt dat je deze club groter en mij een betere speler hebt gemaakt', schreef de middenvelder op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Celades weet dat hij vanwege zijn veelbesproken aanstelling en de woede van de aanhang onder een vergrootglas komt te liggen. 'Dit is een beetje een vreemde situatie, maar het is zoals het is', zou hij volgens AS tegen zijn spelers hebben gezegd. Later deze vrijdag geeft Celades, die als coach bij verschillende Spaanse jeugdteams werkte, zijn eerste persconferentie als coach van Valencia.

Jorge Mendes
Ondertussen worden er steeds meer vraagtekens gezet bij de invloed die Mendes heeft bij Valencia. De zaakwaarnemer van Celades, Carlos Bucero, werkt voor de Portugese belangenbehartiger. Julen Lopetegui is één van de cliënten van Mendes en hij is zeer goed bevriend met Celades. De twee trainers werkten met elkaar samen bij Real Madrid, maar dat avontuur was slechts van korte duur. Lopetegui is inmiddels coach van Sevilla en Celades krijgt het nu dus voor het zeggen bij Valencia.

Voor zijn vuurdoop kan de beginnende coach zijn borst natmaken. Zaterdag wacht voor Valencia de uitwedstrijd tegen landskampioen Barcelona, waar sterspeler Lionel Messi overigens nog zal ontbreken. Dinsdag begint Valencia het nieuwe seizoen in de Champions League met een uitwedstrijd tegen Chelsea. In de tweede speelronde van het miljardenbal komt Ajax op bezoek in Mestalla.

Donderdag haalde clubicoon Santiago Cañizares al hard uit naar Celades:

In zijn vooruitblik op het komende weekend sprak VI-redacteur Bas van den Hoven al over de chaos bij Valencia.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.