Schokeffect helemaal niet nodig volgens nieuwe Valencia-coach

Reacties

Valencia heeft met Albert Celades een nieuwe coach gepresenteerd. De opvolger van Marcelino moet Valencia naar successen leiden in La Liga, maar ook in de Champions League. Daarin bevindt Valencia zich in een groep met Ajax, Lille en Chelsea. De nieuwe coach is zich bewust van de druk die er op zijn schouders ligt.

Schokeffect helemaal niet nodig volgens nieuwe Valencia-coach

Celades is alweer de tiende trainer bij Valencia sinds Unai Emery in 2012 vertrok. Mauricio Pellegrino, Ernesto Valverde, Miroslav Djukic, Juan Antonio Pizzi, Nuno Espírito Santo, Gary Neville, Pako Ayestarán, Cesare Prandelli: allemaal vertrokken ze vrij snel of héél snel. De negende, de woensdag ontslagen Marcelino, was sinds 2017 trainer en was daarmee bezig aan een zeldzaam lange periode in Valencia. Ook die kwam dus ten einde. Aanleiding daarvoor was de verslechterde relatie met eigenaar Peter Lim, onder meer na een conflict over het aankoopbeleid. Lim besloot Marcelino te vervangen zonder een reden te geven. Woensdagmiddag werd met Celades zijn opvolger al gepresenteerd.

'Het is een ongewone situatie. Ik heb veel respect voor het werk dat Marcelino heeft verricht en ik ga de uitdaging zonder angst tegemoet', zei Celades woensdagmiddag tijdens een persconferentie. Hij werd geïntroduceerd door Valencia-president Anil Murthy: 'Valencia heeft de filosofie om jonge spelers op te leiden en hen de kans te geven op het hoogste niveau. Deze talenten vertegenwoordigen onze waarden. Albert weet hoe het is om met jonge jongens te werken en deelt de filosofie van de club.' Daarmee verwijst de president naar het feit dat Celades eerder actief was bij verschillende jeugdteams van de Spaanse voetbalbond. Daarnaast was hij assistent van Julen Lopetegui in zijn kortstondige periode bij Real Madrid.

Lastige club
Celades erkent dat er sprake is van een lastige situatie bij de club van doelman Jasper Cillessen. 'Valencia is altijd een lastige club. Het is een gigant met een geweldige achterban en een prachtig stadion. Ik sta voor een geweldige uitdaging. Ik ben hier nieuw en zal nieuwe dingen proberen, maar Marcelino heeft ook heel goed werk verricht. Ik heb met Peter Lim gesproken en we moeten zoals altijd proberen te winnen. Het is een grote uitdaging, maar ik ben niet bang. Ik heb geen ervaring als coach bij een club, maar ik heb vaak genoeg met spelers gewerkt.'

Wat de mensen van een Valencia onder Celades kunnen verwachten? 'We moeten de goede dingen benadrukken. Ik kom hier niet om iedereen te vertellen dat alles hartstikke slecht ging en dat ik alles anders ga doen. We hebben veel respect en een goed beeld van de vorige coach', aldus Celades, die daarmee woorden van dezelfde strekking spreekt als Dani Parejo. De aanvoerder van Valencia spreekt op Twitter zijn dankwoord uit richting Marcelino.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.