Chaos compleet bij Ajax-tegenstander: Valencia ontslaat trainer

Reacties

Valencia heeft woensdag hoofdtrainer Marcelino ontslagen. De 54-jarige Spanjaard is drie dagen voor de uitwedstrijd tegen Barcelona van zijn taken ontheven. Aanleiding daarvoor is de verslechterde relatie met eigenaar Peter Lim, onder meer na een conflict over het aankoopbeleid.

Chaos compleet bij Ajax-tegenstander: Valencia ontslaat trainer

Lim heeft besloten zijn trainer per direct te vervangen en geeft daar geen reden voor. Het congé van Marcelino komt vroeg in het seizoen: Valencia is pas drie wedstrijden onderweg. De club staat tiende met vier punten. Valencia begon de competitie met een gelijkspel tegen Real Sociedad, gevolgd door een nederlaag in de uitwedstrijd bij Celta de Vigo.

Voor de interlandbreak boekte Valencia, dat in de groepsfase van het Champions League-toernooi onder meer tegen Ajax speelt, tegen Real Mallorca zijn eerste overwinning. Naar nu blijkt was die wedstrijd de laatste onder leiding van Marcelino. De trainer trad in de zomer van 2017 aan in Mestalla en zat in 110 wedstrijden op de bank bij Valencia. Vorig seizoen won hij met de club de Spaanse beker: in de finale werd Barcelona geklopt.

Naar verwachting neemt Albert Celades het takenpakket van Marcelino over. De oud-speler van onder meer Barcelona en Real Madrid is op dit moment assistent-trainer van Zinedine Zidane bij Real Madrid. Eerder had hij Jong Spanje onder zijn hoede.

'Cillessen na wapengekletter klaar voor Frenkie, Maddison is wat Man Utd zoekt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.