Valencia ploetert richting Ajax: ook Gameiro en Kondogbia vallen weg

Reacties

De gifbeker is nog niet leeg voor het toch al zo geplaagde Valencia. De Spanjaarden hebben vrijdagmiddag bekendgemaakt dat basisklanten Kevin Gameiro en Geoffrey Kondogbia geblesseerd zijn. Woensdag komt Ajax naar Estadio Mestalla voor de tweede groepswedstrijd in de Champions League, de kans dat het tweetal dan inzetbaar is, lijkt piepklein.

Valencia ploetert richting Ajax: ook Gameiro en Kondogbia vallen weg

Afgelopen woensdag kreeg Valencia in de competitie bezoek van Getafe. Na een razendsnelle 0-1 bogen Los Che die achterstand tussen de 30ste en 39ste minuut om in een 3-1 voorsprong, maar door tegengoals in de 66ste en 69ste minuut stond er uiteindelijk 3-3 op het scorebord. Een bittere pil voor trainer Albert Celades, die ook op spelersgebied twee dompers kreeg. Aanvaller Gameiro moest zich al na tien minuten laten wisselen, middenvelder Kondogbia ging in de slotfase naar de kant.

Valencia heeft nu een niet zo florissante update gegeven over het duo. Gameiro blijkt een spierverrekking in zijn linkerbovenbeen te hebben opgelopen, Kondogbia kampt met klachten aan het bovenbeen die veroorzaakt worden door overbelasting. Valencia heeft geen termijn geplakt op de revalidatieperiode, maar het lijkt uitgesloten dat de twee fit zijn voor Ajax-thuis.

Eerder haakte verdediger José Gayà ook al af, de linksback viel tegen Leganés uit. Met Gameiro (vijf basisplaatsen, twee goals) en Kondogbia (eveneens basisspeler) lijkt het erop dat Celades nu weer twee vaste krachten moet missen. Het rommelt toch al bij Valencia, waar Celades het onlangs overnam van Marcelino, de succestrainer die tegen de wens van de spelers op straat werd gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.