Valencia lijdt op valreep duur puntenverlies in groep van Ajax

Valencia heeft woensdagavond bij het scheiden van de markt een zege uit handen gegeven op bezoek bij Lille. Diep in de blessuretijd zorgde Jonathan Ikoné voor de verdiende 1-1 in het duel der groepsgenoten van Ajax in de Champions League.

Lille
Lille
1 - 1
Valencia
Valencia

Valencia startte redelijk aan het duel in het Stade Pierre-Mauroy, maar na een paar kansjes moest de ploeg het initiatief volledig aan Lille laten. Met name Yusuf Yazici was een bron van gevaar. De spelmaker leidde veel gevaarlijke aanvallen in en raakte onder meer de lat. Lille noteerde in de eerste helft liefst twaalf doelpogingen, maar Jasper Cillessen hoefde door het gebrek aan precisie bij de thuisploeg nauwelijks in actie te komen.

Na de onderbreking nam Lille meer risico en zette het Valencia nog sneller dan voor rust al het geval was onder druk. De bezoekers hielden de ruimtes echter gesloten en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Zo'n uitbraak leverde kort na het uur de 0-1 op. Na een razendsnelle aanval met hoofdrollen voor Maxi Gómez en Kevin Gameiro rondde Denis Cheryshev af.

Het puntloze Lille probeerde daarop met de entree van Loïc Rémy nog iets te forceren. De routinier kreeg al snel een grote mogelijkheid, maar faalde volledig. Het moment was illustratief voor de problemen die Valencia ondervond, zeker nadat Mouctar Diakhaby in de slotfase een tweede gele kaart incasseerde voor een overtreding op de bedrijvige Victor Osimhen. Lille bleef het proberen en kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd loon naar werken. Ikoné liet Cillessen kansloos met een kiezelhard schot.

Zo komt Valencia op vier punten, twee minder dan Chelsea en Ajax. Over dertien dagen staan Chelsea - Ajax en Valencia - Lille op het programma.