Valencia dankzij Negredo al met één been in kwartfinale

Mede dankzij drie doelpunten van Álvaro Negredo heeft Valencia uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Copa del Rey. In de achtste finale won de ploeg van trainer Gary Neville thuis eenvoudig van Granada: 4-0.

Drie dagen na het thuisduel met Real Madrid (2-2) kreeg Valencia dit keer in Estadio de Mestalla bezoek van Granada. In de Primera División is het verschil tussen beide ploegen na achttien duels slechts zes punten, maar de eerste onderlinge ontmoeting in het bekertoernooi werd ruim gewonnen door Los Che. De thuisclub kende een bliksemstart, want al na acht minuten opende Negredo de score.

Tien minuten voor rust verdubbelde Rodrigo de voorsprong voor Valencia, dat in de tweede helft het tweeluik eigenlijk al besliste. Twee benutte strafschoppen van Negredo zorgden voor een 4-0 eindstand. Daardoor lijkt de return over exact een week in Granada slechts een formaliteit.