Villarreal zet streekgenoot Valencia op grote achterstand

Villarreal gaat als nummer vier van de Primera División het nieuwe jaar in. Door een zege op Valencia (1-0) werd die streekgenoot tevens op grote achterstand gezet.

Villarreal wist tot nu toe al zijn duels in december te winnen en tegen Valencia leek de vierde zege op rij al vroeg in de maak. Doelpunten vielen er echter niet tijdens de eerste helft in Estadio El Madrigal, waarna de bezoekers de regie langzaam overnamen.

Gary Neville wacht nog altijd op de eerste overwinning als coach in de Primera División en raakt met zijn elftal steeds verder achterop bij de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Valencia moest dus winnen om aansluiting te houden en kreeg in een sterke fase na rust ook een aantal goede kansen om de leiding te nemen.

André Gomes stuitte na een sterke rush echter op Alphonse Areola, terwijl Paco Alcácer in vrijstaande positie de bal volledig verkeerd raakte. En op het moment dat de 0-1 in de lucht hing, sloeg de streekgenoot via aanvoerder Bruno Soriano (links op de foto) genadeloos toe. De linkspoot stuurde de bal vanuit een vrije trap vanaf de rand van de zestien loepzuiver de winkelhaak in, een dreun die Valencia in het laatste kwart van de wedstrijd niet meer te boven kwam.

Villarreal passeert Celta de Vigo op de ranglijst en is vierde, terwijl Valencia naar plek tien zakt in de Primera División. De achterstand op Villarreal, dat achter Barcelona, Atlético en Real Madrid de plek bezet die aan het eind van dit seizoen recht geeft op een ticket voor de Champions League-voorronde, bedraagt inmiddels elf punten.