Valencia blijft in spoor van Barcelona en Real Madrid

Door winst in het uitduel met Real Valladolid heeft Valencia zijn maximale score behouden. Villarreal deed minder goede zaken, de ploeg wist thuis niet te winnen van Real Mallorca.

Real Valladolid-Valencia 2-4In het laatste kwartier voor rust besliste Valencia de wedstrijd in Valladolid. Het stond 1-1 door treffers van David Silva en Nauzet Alemán, maar in de 34ste en 44ste minuut waren David Villa en Juan Mata trefzeker namens de bezoekers. Tien minuten na rust werkte Villa zijn tweede treffer van de avond binnen, waardoor het niet meer spannend werd. Ook niet nadat Manucho in de 66ste minuut de achterstand weer verkleinde naar 2-4.

Villarreal-Real Mallorca 1-1De thuisclub had in de eerste helft enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar Dudu Aouate redde uitstekend op inzetten van Joan Capdevila, Giuseppe Rossi en Santi Carzorla. Na rust opende Rossi dan toch te score uit de rebound, na een schot van Joseba Llorente. Maar een kwartier voor tijd tekende Borja Valero voor 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Villarreal nog enkele goede kansen op de overwinning, maar uitblinker Aouate hield zijn doel verder schoon.