Valderrama bewijst waarde voor Rapids

Carlos Valderrama heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Colorado Rapids. De Colombiaan droeg met één doelpunt bij aan de 3-2 overwinning op Los Angeles Galaxy, waardoor de club in het spoor blijft van San Jose Earthquakes, de koploper in de Western Division.

Valderrama was vorige week nog de grote uitblinker bij Rapids toen hij zijn ploeg met drie assists aan een 5-2 zege op New England Revolution hielp. Tegen LA Galaxy zorgde de spelmaker voor de belangrijke 2-2, waarna ploeggenoot Mark Chung Colorado met zijn tweede treffer naar de zege schoot. Bij Galaxy scoorde MLS-topscorer Carlos Ruiz twee keer. Hij voerde zijn competitietotaal op naar tien doelpunten.

Het was pas het eerste doelpunt van het seizoen voor Valderrama. In zeven MLS-seizoenen staat de doelpuntenteller voor de Colombiaan op zestien treffers.

Taylor Twellman, de jonge aanvaller van New England Revolution, slaagde er niet in een MLS-record te evenaren. De 22-jarige spits had in het duel met San Jose Earthquakes één doelpunt nodig om voor de zevende keer op rij te scoren, maar slaagde niet in die missie. Revolution verloor het duel met 2-0.

Bekijk hier al onze video's