Utrecht-invaller Dwight Tiendalli velt RBC

RBC Roosendaal had tegen het hoger ingeschatte FC Utrecht uitzicht op een punt, totdat Utrecht-trainer Foeke Booy zijn gelukkige hand van wisselen toonde (0-1).

Zoals RBC-spits Donny de Groot zich niet tegen zijn oude club kon laten gelden, zo kon aan de andere kant Michael Mols zich evenmin positief onderscheiden met een doelpunt. De oud-international, die in de spits de gepasseerde Hans van de Haar verving, was in de tweede helft dichtbij een treffer. Mols kwam bij de voorzet van Dave van den Bergh net een teen te kort.

Het was tekenend voor de wedstrijd, waarin beide ploegen er niet in slaagden een stempel te drukken. Dat FC Utrecht toch met de punten aan de haal ging was te danken aan de gouden wissel van Foeke Booy. De Utrecht-trainer bracht ruim een kwartier voor het einde Dwight Toendalli in het veld voor Joost Broerse.

Het inbrengen van de jongeling bleek een gouden greep, want koud in het veld tekende hij voor de enige treffer van de avond. Darl Douglas kon de voorzet van Van den Bergh niet over de lijn krijgen, Tiendalli wel.

Bekijk hier al onze video's