Utrecht wint weer niet in Duits intermezzo van EL-duels

FC Utrecht heeft ook de oefenwedstrijd tegen SV Meppen niet in een zege omgezet. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest tussen de Europa League-duels met Valletta FC door genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen de club uit de Derde Bundesliga.

Dat Utrecht in het nieuwe seizoen tot dusver moeizaam wint, was al bekend. Na de start van de voorbereiding tegen Jodan Boys (3-2) volgden een 1-1 gelijkspel tegen Rubin Kazan en 1-0 nederlagen tegen FC Ufa en FK Qabala. Donderdag bleven de Domstedelingen op 0-0 steken in het uitduel met Valletta in de tweede voorronde van de Europa League.

Ook tegen Meppen kwam daar geen overwinning bij. De Duitse promovendus bewees met name voor rust een taaie opponent te zijn door de druk hoog te houden. In de negentiende minuut volgde de beloning voor het goede spel. Marius Kleinsorge ontsnapte aan de Utrechtse defensie en passeerde keeper Nick Marsman met een schot in de verre hoek.

Utrecht ontsnapte aan een tweede tegengoal, die werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust waren de beste kansen in eerste instantie ook voor Meppen, totdat Maarten Peijnenburg in de 54ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen kopte uit een vrije trap van Bilal Ould-Chikh. Ten Hag voerde daarna nog een aantal wissels door, gescoord werd er niet meer.

Of dat richting de return van komende donderdag tegen Valletta in Waalwijk tot kopzorgen moet leiden is de vraag. Ten Hag liet tegen Meppen een volledig ander basiselftal opdraven. Daarin was plek voor aanwinsten Dario Dumic en Urby Emanuelson en routinier Wout Brama, maar er stonden ook enkele jonge talenten op het wedstrijdformulier.