PSV treft Osijek of Luzern, Utrecht tegen Haugesund of Poznan

Reacties

PSV stuit in de derde voorronde van de Europa League op NK Osijek uit Kroatië of FC Luzern uit Zwitserland. Voor FC Utrecht lonkt een confrontatie met Lech Poznan uit Polen of FK Haugesund uit Noorwegen als het in de tweede voorronde afrekent met FC Valletta na de 0-0 op Malta.

PSV treft Osijek of Luzern, Utrecht tegen Haugesund of Poznan

De vier mogelijke tegenstanders van PSV en Utrecht hebben weinig naam gemaakt in Europa. Dat had met name voor de Domstedelingen heel anders kunnen uitpakken. Voor de winnaar van de play-offs behoorde ook een dubbele ontmoeting met AC Milan en Girondins Bordeaux tot de mogelijkheden.

PSV bleef een dergelijk scenario bespaard door de beschermde status bij de loting. De nummer drie van afgelopen seizoen krijgt over krap twee weken te maken met de nummer vier van Kroatië of de nummer vijf van Zwitserland. Osijek won donderdag met 2-0 van de ploeg van trainer Markus Babbel en spits Tomi Juric (ex-Roda JC).

Utrecht stuit op de nummer drie van Polen of de huidige nummer acht van Noorwegen als het komende donderdag afrekent met Valletta. Poznan eindigde afgelopen seizoen op maar twee punten van kampioen Legia Warschau. Voor Haugesund was het gat de Noorse nummer één Rosenborg BK in 2016 23 punten. De Noren wonnen donderdag met 3-2.

Zowel PSV en (eventueel) Utrecht begint het tweeluik met een thuiswedstrijd op donderdag 27 juli, de returns volgen een week later op 3 augustus. Die vrijdag erna wordt meteen geloot voor de play-offs, die later in augustus worden afgewerkt. Op vrijdag 25 augustus wordt geloot voor het hoofdtoernooi, dat medio september begint.

Hieronder volgden we de loting voor de derde voorronde van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.