Unnerstall blikt terug op keeperssoap PSV: 'Ik wist hoe het zat'

Reacties

Het keeperskorps van PSV was 10 november vorig jaar het middelpunt van een soap, met Lars Unnerstall als onbetwiste winnaar. De Duitser blikt in een interview met VI onder meer terug op de gebeurtenissen rond het uitduel met Willem II.

Unnerstall blikt terug op keeperssoap PSV: 'Ik wist hoe het zat'
© Pro Shots

Voor Willem II-uit was Jeroen Zoet eerste keeper bij PSV, maar zijn positie stond als gevolg van matige prestaties flink onder druk. Wie er tweede keeper was achter Zoet, was voor de buitenwereld echter onduidelijk. Robbin Ruiter had bij absentie van Zoet al enkele wedstrijden gekeept, ook had de Volendammer tijdens Europese duels op de bank gezeten in plaats van Unnerstall. Maar op de dag van Willem II-uit wordt duidelijk dat Unnerstall de nieuwe eerste keeper is, terwijl hij enkele dagen ervoor op bezoek bij LASK Linz nog op de tribune gezeten had.

Kortom: zowel Zoet als Ruiter waren teleurgesteld door de keeperswissel. 'Het was een bewogen week', blikt Unnerstall terug op zijn entree onder de lat. 'Maar voor mij was het eigenlijk niet heel spannend. Naar mij toe was altijd heel duidelijk gecommuniceerd dat ik de tweede man was, zodra ik fysiek en qua niveau helemaal de oude was geworden. De periode voor Willem II was ik dat nog niet, maar ik wist precies hoe het zat. Van Bommel had namelijk gezegd: "Als jij honderd procent bent, ben jij achter Zoet de eerste optie.'"

Unnerstall kon in zijn eerste weken als basisspeler niet echt blij worden van zijn promotie. 'Ik was eerste doelman bij PSV, precies wat ik wilde en waar ik hard voor gewerkt had, maar om eerlijk te zijn kon ik er niet echt van genieten', zegt Unnerstall over die tijd. 'Het was chaotisch op de club, de sfeer was niet goed, het vertrouwen in het team was laag.'

Inmiddels is de situatie ten goede gekeerd, voor Unnerstall en PSV. ''Als jonge doelman droomde ik er altijd van om eerste keus te zijn bij een grote club. Bij Schalke 04 heb ik gedurende twee seizoenen behoorlijk wat wedstrijden gespeeld, maar ik ben er nooit helemaal doorheen gekomen. Er is in die periode nooit een moment geweest waarop ik kon zeggen: nu ben ik eerste keeper van deze club. Nu kan ik wel zeggen dat ik eerste doelman van PSV ben, dat is heel mooi.'

Lees in de nieuwste VI en op VI PRO het volledige interview met Lars Unnerstall

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer L. Unnerstall
Meer over L. Unnerstall
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.