Oosting legt uit waarom hij zo ontevreden over FC Twente is

Joseph Oosting was na afloop van het duel met Ajax niet te spreken over de prestaties van zijn ploeg in de tweede helft. FC Twente kreeg na rust twee tegentreffers en verloor uiteindelijk nipt van de Amsterdammers.

Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

'Ik vond mijn ploeg in de tweede helft onherkenbaar', begon Oosting tegen ESPN. 'Ajax deed een omzetting, maar zo ingewikkeld was dat ook niet. Dan kom je in het uitvoeren daarvan, ik vond dat we daar moeite mee hadden.'

Twente was in de 31ste minuut van het duel nog op voorsprong gekomen via Ricky van Wolfswinkel. Een kopbal van Brian Brobbey en een penalty van Steven Bergwijn zorgden in Amsterdam voor de ommekeer. 'Als je in de eerste helft oppermachtig bent zoals wij hier waren, je maakt de 0-1 en kunt bij vlagen het tempo opvoeren, dan moet je voor rust al een grotere marge hebben', stelde Oosting.

VI's Pieter Zwart analyseerde de omzetting van Ajax:

De zichtbaar teleurgestelde Oosting omschreef de nederlaag als 'heel pijnlijk'. 'Als wij onze ambitie achterna willen, had je hier vandaag simpelweg moeten winnen en de lijn van de eerste helft door moeten trekken naar de tweede.'

Unnerstall baalt

Doelman Lars Unnerstall baalde vooral van de manier waarop Twente de goals incasseerde. 'Het is jammer dat we door twee standaardsituaties met 2-1 verliezen van Ajax', constateerde hij. 'Normaal gesproken voetballen ze er makkelijk doorheen en scoren ze uit open spel. Dat deden we vandaag goed, maar dan krijg je een penalty tegen en verdedig je een vrije trap niet heel top.'

Unnerstall kende Ajax-aanvoerder Bergwijn, die in de 81ste minuut een strafschop verzilverde, nog uit zijn tijd bij PSV. 'Ik vind het wel lastig tegen iemand bij wie ik in de ploeg heb gezeten', gaf de Twente-doelman toe. 'Je gaat van tevoren zeker kijken waar hij de meesten heeft geschoten, maar wat hij denkt zit toch in je hoofd. Uiteindelijk schoot hij niet waar ik dacht dat hij zou schieten.'

Het tweetal kwam elkaar na afloop nog even tegen op het veld. 'Ik heb alleen gezegd dat hij de andere kant op moest schieten, maar hij doet het de volgende keer weer, denk ik', zei Unnerstall met een lach.