United-bannelingen Hernández en Wilson scoren erop los

Reacties

Terwijl Manchester United de laatste weken moeilijk scoort in de Premier League, stelen twee spelers die Louis van Gaal niet meer nodig had de show. Javier Hernández is bij Bayer Leverkusen uitgegroeid tot een van de meest gevreesde spitsen van de Bundesliga, terwijl James Wilson op huurbasis bij Brighton & Hove Albion eveneens laat zien dat hij een doelpunt kan maken.

United-bannelingen Hernández en Wilson scoren erop los

Hoewel Van Gaal dit seizoen met Antony Martial en Wayne Rooney, momenteel geblesseerd, maar twee echte centrumspitsen in zijn selectie heeft, besloot de Nederlandse coach dat het toch verstandig was Hernández afgelopen zomer te verkopen aan Bayer Leverkusen. Omdat Wilson nauwelijks aan spelen toekwam, mocht vorige maand ook de twintigjarige spits op huurbasis vertrekken naar Brighton, de koploper van het Championship.

Inmiddels zit Van Gaal met zijn handen in het haar. United won al bijna een maand geen wedstrijd meer en scoorde de laatste drie Premier League-duels maar twee keer. Pijnlijk genoeg was Wilson in zijn laatste twee duels voor Brighton telkens één keer trefzeker en steekt Chicharito al twee maanden in bloedvorm. Sinds de Mexicaanse goalgetter in de Champions League twee keer doel trof op 20 oktober tegen AS Roma (4-4), kwamen er liefst dertien doelpunten van zijn voet (of hoofd).

'Van Gaal zei me dat ik maar één procent kans had om op mijn positie te spelen, dus ik ben vertrokken', vertelt Hernández in een interview met Movistar. 'Bij Leverkusen voelde ik dat ze vanaf de eerste dag het volste vertrouwen in mij hadden. Ik voel me nu belangrijk en dat is niet alleen door mijn doelpunten, maar ook omdat ik weet dat ik iedere wedstrijd weer in de basis mag starten.'

James Wilson kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Manchester United en mocht van Louis van Gaal daarom worden verhuurd.
James Wilson kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe bij Manchester United en mocht van Louis van Gaal daarom worden verhuurd.

Het zijn evenveel doelpunten als Rooney (zeven) en Martial (zes) het hele seizoen maakten. Dat Van Gaal als manager van United een weinig gelukkige hand heeft met transfers, is een understatement. Ook Angel di María begint immers steeds meer zijn draai te vinden bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse recordaankoop van United heeft in amper vier maanden tijd zeven doelpunten gemaakt en negen assists gegeven in Franse dienst. Bij United had hij een heel seizoen nodig voor die aantallen (4/12).

Ondertussen heeft Van Gaal meerdere malen aangekondigd de winter een snelle vleugelspits te willen halen, terwijl ook een extra centrumspits geen overbodige luxe zou zijn. De oplossing voor de laatste is overigens een simpele. United heeft in het huurcontract van Wilson de optie laten opnemen dat het de Engelse jeugdinternational elk moment kan terughalen. Alleen al gezien het gebrek aan doelpunten op Old Trafford lijkt dat een verstandige keuze.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.