Kiessling en Hernández breken reeks Gladbach hardhandig

Reacties

Na tien duels in de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach weer een nederlaag moeten incasseren. Stefan Kiessling wees Bayer Leverkusen de weg naar de eclatante zege (5-0).

Kiessling en Hernández breken reeks Gladbach hardhandig

Na de dramatische start, die trainer Lucien Favre zijn baan kostte, begon de wederopstanding van Borussia Mönchengladbach op 23 september met de zege op FC Augsburg. Want met interim-coach André Schubert op de bank werd niet meer verloren, met de 3-1 zege van vorige week op Bayern München als hoogtepunt.

Maar juist dat hoogtepunt bleek ook het sluitstuk. In Leverkusen vond Borussia Mönchengladbach een week later zijn Waterloo. Kiessling speelde daarin een hoofdrol. De spits, die na twee maanden weer in de basis begon, opende niet alleen de score na een half uur, maar tekende met een fraaie kopbal ook voor de genadeklap in de 66ste minuut.

Drie minuten voor de 3-0 had Kiessling ook nog eens het voorbereidende werk verzet van de 2-0 van Javier Hernández. Die combinatie was ook een kwartier voor het einde succesvol, waardoor hardhandig een einde kwam aan de Bundesliga-reeks van Die Fohlen onder Schubert. Een minuut later sloeg Chicharito nog een keer toe; 5-0.

Met de fraaie overwinning revancheerde Leverkusen zich voor de uitschakeling in de Champions League eerder deze week. Bovendien doet de ploeg van trainer Roger Schmidt weer mee in de strijd om de podiumplaatsen, met 24 punten. Tussen de nummer drie (Hertha BSC) en nummer negen (Hamburger SV) zit een gat van slechts zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.