United heeft niet genoeg aan primeur Garnacho en treft mogelijk Ajax

Reacties

Manchester United is er donderdag niet in geslaagd om bovenaan te eindigen in Groep E van de Europa League. Real Sociedad hield in eigen huis stand en beperkte de marge dusdanig dat de formatie van manager Erik ten Hag in februari een tussenronde moet spelen. Daarin is Ajax een van de mogelijke tegenstanders.

United heeft niet genoeg aan primeur Garnacho en treft mogelijk Ajax
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Ten Hag verraste door Donny van de Beek in de basis te zetten. De middenvelder is hersteld van een blessure en viel een week eerder tegen FC Sheriff al in bij United. Tegen Sociedad stond hij achter spits Cristiano Ronaldo, terwijl Bruno Fernandes de rechtsbuiten was. 'We hebben hem nodig', zei Ten Hag van tevoren tegen MUTV. 'Hij kan belangrijk zijn met doelpunten, loopacties tussen de linies en in de counter. Die kwaliteiten heeft hij en die moet hij vanavond tonen.'

Helaas voor Van de Beek lukte dat nauwelijks. De aanvallende middenvelder werd regelmatig overgeslagen in de opbouw van United en noteerde in het eerste bedrijf de minste balcontacten van alle spelers van United, namelijk veertien. Van de Beek had dan ook geen rol in de openingstreffer van United, die na een kwartier viel. Fernandes kopte door uit een doeltrap van David de Gea. Ronaldo nam de bal aan en bediende Alejandro Garnacho. De achttienjarige aanvaller trok richting de zestien van Sociedad en schoot de bal in het dak van het doel. Voor Garnacho was het zijn eerste goal in de hoofdmacht van United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eén treffer was voor United niet voldoende. De Spanjaarden wonnen eerder met dezelfde cijfers op Old Trafford en hadden voor de wedstrijd van donderdag een beter doelsaldo. Om op basis van het onderlinge resultaat alsnog de groepswinst te pakken, had United in ieder geval nog een doelpunt nodig. Ronaldo was daar voor rust dicht bij na klungelig balverlies in de defensie van Sociedad. Zijn wippertje over doelman Álex Remiro ging over het doel. De Gea hield zijn ploeg aan de andere kant op de been bij een afstandsschot van Andoni Gorosabel en de rebound van Pablo Marín.

Van de Beek slaagde er ook na rust niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Ten Hag besloot na een klein uur een tactische ingreep te doen en met drie verdedigers te gaan spelen. Van de Beek ging naar de kant en werd vervangen door Marcus Rashford, terwijl Scott McTominay erin kwam voor Victor Lindelöf. Met hen in het veld lukte het United niet om tot grote kansen te komen en de cruciale 0-2 te maken. Zo gaat United maandag de koker in voor de tussenronde van de Europa League, terwijl Sociedad zich plaatste voor de achtste finale. Ajax is als nummer drie uit de Champions League een van de mogelijke tegenstanders van United.

Overige uitslag:


UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
5
0
1
10-2
+8
15
2
Manchester United
6
5
0
1
10-3
+7
15
3
Sheriff Tiraspol
6
2
0
4
4-10
-6
6
4
Omonia Nicosia
6
0
0
6
3-12
-9
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.