'United bereikt akkoord met Rashford, Chelsea wijst bod op Mount af'

Reacties

De aankopen laten nog op zich wachten, maar toch is er goed nieuws voor Erik ten Hag bij Manchester United. Na lange onderhandelingen lijkt een akkoord met Marcus Rashford over een nieuw contract nabij.

'United bereikt akkoord met Rashford, Chelsea wijst bod op Mount af'
© Pro Shots

De gesprekken met Rashford over het verlengen van zijn volgend jaar aflopende contract liepen al maanden. Bij het uitblijven van een akkoord was United min of meer verplicht geweest de 25-jarige aanvaller deze zomer te verkopen, maar dat scenario - waar Ten Hag overigens niet voor vreesde - kan naar alle waarschijnlijkheid van tafel.

The Athletic meldt woensdagmiddag dat Rashford een akkoord nadert met United over een nieuwe verbintenis, die hem een van de grootverdieners in de selectie maakt met een weeksalaris van naar verluidt vier ton. Het past bij de nieuwe status van de Engelsman, die zich onder Ten Hag heeft ontpopt tot belangrijke speler.

Waar Rashford dus zal blijven, is er nog altijd geen nieuws over de toekomst van David de Gea. De 32-jarige doelman is met United in gesprek over een nieuw contract, maar er zijn steeds meer twijfels over het aanblijven van de Spanjaard. De Gea was niet altijd even betrouwbaar en meevoetballen is niet zijn sterkste punt.

Inmiddels wordt André Onana door alle grote Italiaanse sportkranten nadrukkelijk in verband gebracht met United. Een bod op de voormalig doelman van Ajax, die in Amsterdam al samenwerkte met Ten Hag, zou in de maak zijn. Internazionale zou zestig miljoen euro vragen voor Onana, die vorig jaar nog transfervrij overkwam van Ajax.

Ondertussen zijn The Red Devils ook nog altijd bezig met het aantrekken van Mason Mount. The Athletic meldt woensdagmiddag dat Chelsea een verbeterd bod ter waarde van 58 miljoen euro heeft ontvangen. The Blues verlangen naar verluidt  zo'n toen miljoen euro meer voor de Engelse middenvelder, wiens contract in 2024 afloopt.

Spits
En dan is er nog de zoektocht naar een nieuwe spits. Voor die positie doen diverse namen de ronde. Harry Kane was de topkandidaat, maar Tottenham Hotspur lijkt hem niet aan een concurrent te willen verkopen. Ook Rasmus Højlund (Atalanta Bergamo), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) en Victor Osimhen (Napoli) worden genoemd.

Op wie de keuze ook valt, in alle gevallen zal United naar verwachting de hoofdprijs moeten betalen. In dat opzicht is het voor Ten Hag en consorten wenselijk dat de overname zo snel mogelijk wordt afgerond. Rio Ferdinand claimde ondanks een doorbraak, maar sindsdien is er weinig meer vernomen en is de club nog altijd in handen van de Glazers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.