'United gaat voor nieuwe keeper en laat De Gea na twaalf jaar gaan'

Reacties

De kans dat David de Gea bij Manchester United gaat vertrekken lijkt steeds groter te worden. Volgens Manchester Evening News zet manager Erik ten Hag in op de komst van een nieuwe doelman bij The Mancunians.

'United gaat voor nieuwe keeper en laat De Gea na twaalf jaar gaan'
© Pro Shots

Het contract van De Gea (32) loopt aan het einde van deze maand officieel af. Daarmee nadert het einde van een periode van twaalf jaar waarin de 45-voudig Spaans international op doel stond op Old Trafford. De teller staat op 545 officiële duels voor United.

De regionale krant Manchester Evening News meldt dat er steeds meer signalen komen dat United en De Gea er niet uitkomen in besprekingen over een nieuw contract. De recordkampioen van Engeland nam de doelman in de zomer van 2011 voor 25 miljoen euro over van Atlético Madrid.

De Gea won weliswaar dit seizoen de 'Golden Glove', voor de keeper met de meeste clean sheets in de Premier League, maar hij ging ook behoorlijk in de fout tijdens (Europese) duels met Brentford, Sevilla, West Ham United en Manchester City.

Andre Onana (Internazionale) wordt genoemd als een belangrijke kandidaat om de rol van De Gea over te nemen. De Kameroener werkte bij Ajax jaren samen met Ten Hag. Ook FC Porto-doelman Diogo Costa en Jordan Pickford (Everton) worden gelinkt aan United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.