Unicum voor Oranje Vrouwen: nieuwe prijs lonkt

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben zich voor het eerst geplaatst voor de finale om de Algarve Cup. Door een gelijkspel tegen IJsland (0-0) werd Nederland groepswinnaar in het prestigieuze oefentoernooi.

Unicum voor Oranje Vrouwen: nieuwe prijs lonkt

Oranje maakte al indruk in Groep C met overwinningen op Japan (6-2) en Denemarken (2-3), dat daarmee revanche misliep voor de EK-finale in Nederland. Tegen IJsland volstond een punt om Japan voor te blijven als groepswinnaar.

Toch ging de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opnieuw op zoek naar de winst in Portugal. De grootste kans voor de pauze was voor Renate Jansen, die net voorlangs mikte op aangeven van Shanice van de Sanden. In de tweede helft bleef de Europees kampioen dreigend, met name via Lieke Martens. Ook invaller Lineth Beerensteyn was gevaarlijk: haar inzet raakte de paal. Uiteindelijk hield IJsland wel stand.

Als een van de twee beste groepswinnaars van de drie groepen gaat Oranje naar de eindstrijd van het toernooi, waarin Zweden, Australië of Portugal de tegenstander is. In de 25 jaar dat het toernooi bestaat, kwam Oranje tijdens vier deelnames niet verder dan een vijfde plaats. Woensdagavond is de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.