Oranje Leeuwinnen halen uit tegen WK-finalist Japan

Reacties

De Oranje Leeuwinnen zijn woensdag overtuigend begonnen aan het vriendschappelijke toernooi om de Algarve Cup. Japan, wereldkampioen van 2011 en WK-finalist in 2015, kreeg klop in de eerste groepswedstrijd: 2-6.

Oranje Leeuwinnen halen uit tegen WK-finalist Japan

Nederland vormt een groep met Denemarken, IJsland en Japan. Het ging de vrouwen in de eerste helft wel heel makkelijk af in Portugal. Lieke Martens opende al na vier minuten de score op aangeven van Lineth Beerensteyn. Zij maakte er niet veel later zelf 0-2 van. Een van richting veranderd schot van Siri Worm betekende 0-3.

Shanice van de Sanden zorgde vervolgens op komische wijze voor de vierde treffer. De aanvaller van Olympique Lyon onderschepte een foute pass van keeper Sakiko Ikeda en schoot - niet al te hard - op doel. Ikeda leek met haar voeten een doelpunt te voorkomen, maar de bal vloog hoog de lucht in en belandde toch in het doel.

Bekijk hier de 0-4 van Nederland:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Japan deed voor rust nog wel iets terug via Emi Nakajima. Namens Nederland bepaalde Stephanie van der Gragt de ruststand op 1-5. Al vroeg in de tweede helft kwam treffer nummer zes erbij via Martens, die geklungel achterin bij Japan afstrafte. Daarna stokte de productie aan Nederlandse zijde. In de slotfase deed Japan via Mana Iwabuchi nog iets terug: 2-6.

Het toernooi om de Algarve Cup wordt gespeeld in drie poules van vier landen. Vrijdag speelt Oranje tegen Denemarken en maandag tegen IJsland. Op woensdag is de finaledag, waarbij op basis van de eindstanden in de poules de landen aan elkaar worden gekoppeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.