Ultrasnelle goal helpt Frankfurt niet langs Greuther Fürth

Eintracht Frankfurt heeft ondanks een ultrasnel doelpunt van Alexander Meier niet kunnen voorkomen dat het in eigen huis tegen Greuther Fürth punten verloor. De dit seizoen naar de Bundesliga gepromoveerde club bevestigde andermaal zijn kracht in uitwedstrijden: 1-1.

Ultrasnelle goal helpt Frankfurt niet langs Greuther Fürth

In vier duels op vreemde bodem pakte Greuther Fürth dit seizoen al vijf van de in totaal zes behaalde punten. Vrijdag voegde de ploeg van trainer Michael Büskens daar het zesde punt aan toe.

Frankfurt kwam na twintig seconden nog wel op voorsprong dankzij Meier (foto), die met een diagonaal schot doelman Max Grün passeerde. De thuisclub verzuimde die droomstart echter een goed vervolg te geven, waardoor de schade voor Greuther Fürth beperkt bleef tot één tegengoal.

Dat kwam Frankfurt na de pauze duur te staan, want in de 53ste minuut bleef Zoltan Stieber na een goed uitgespeelde counter uiterst koel toen hij oog in oog met Frankfurt-goalie Kevin Trapp kwam te staan. Met een lob trok de Hongaarse spits de stand gelijk.

In de slotfase kreeg Sercan Sararer namens de bezoekers nog een uitgelezen mogelijkheid om drie punten mee naar huis te nemen. De Turkse international verzuimde in twee instanties om Trapp te passeren.

Door het gelijke spel komt Frankfurt op gelijke hoogte met nummer twee Schalke 04, dat eveneens twintig punten heeft. Zaterdag gaat de ploeg van Huub Stevens op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Greuther Fürth passeert dankzij het gelijkspel FC Augsburg, dat zaterdag het uitduel bij Hannover 96 afwerkt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's