Uitstel van pensioen niet uitgesloten door Buffon

Reacties

Gianluigi Buffon gaat mogelijk toch nog een seizoen door bij Juventus. De inmiddels bijna veertigjarige doelman kondigde zijn afscheid bij de nationale ploeg aan en leek ook te stoppen bij de formatie uit Turijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Uitstel van pensioen niet uitgesloten door Buffon

Buffon had zijn droomscenario voor in zijn veertigste levensjaar al helemaal uitgestippeld. De titel pakken op het WK in Rusland en als wereldkampioen afscheid nemen van de Azzurri. Italië plaatste zich echter niet voor het mondiale eindtoernooi, waardoor de interlandcarrière van Buffon in mineur eindigde.

De keeper die zondag zijn veertigste verjaardag viert leek ook bezig aan zijn laatste seizoen in clubverband, maar alleen voor Juventus houdt Buffon de deur op een kier. 'Ik ga praten met de clubpresident om daarover te discussiëren. Ik wil het beste voor het team en weten welke rol ik kan spelen voor Juventus. Ik wil weten of de club denkt dat ik nog steeds belangrijk kan zijn.'

De regerend kampioen van Italië is al jaren duidelijk over de situatie van Buffon. Zo zei directeur Giuseppe Marotta twee jaar geleden in een interview: 'Als we met Gianluigi gaan praten, leggen we hem gewoon een blanco pagina voor. Hij mag alle details van zijn contract zelf invullen. Buffon mag zolang blijven als hij wil. Hij is iemand die het verdiend heeft om zijn eigen lot te bepalen.'

In een groot interview met La Repubblica is Buffon helder. 'Ik zou graag door willen gaan, maar de club en ik moeten tot de beste oplossing komen. Ik wil in ieder geval geen probleem zijn voor Juventus of mijn teamgenoten.'

Record
Mocht Buffon inderdaad doorgaan tot de zomer van 2019, krijgt de veteraan onder de lat een nieuwe kans om voor het record van Paolo Maldini te gaan. De legendarische verdediger van AC Milan kwam in dienst van de Milanezen tot 647 wedstrijden in de Serie A.

Buffon staat momenteel op 630 duels. Juventus werkt dit seizoen nog zeventien wedstrijden af in de Serie A, waardoor Buffon naast Maldini kan komen als hij alles nog speelt. De keeper krijgt dit seizoen echter regelmatig rust en kampte de laatste weken ook met fysieke ongemakken.

Toch heeft Buffon nog genoeg te geven aan Juventus. De 175-voudig international wordt gezien als de ideale leermeester van Wojciech Szczesny, die volgens trainer Massimiliano Allegri de opvolger moet worden van Buffon. Een vertrek naar een andere club is voor Buffon overigens geen optie: 'Het wordt Juventus of niets', stelt Gigi vast.

Meeste wedstrijden in de Serie A


SpelerWedstrijdenClub(s)
Paolo Maldini647AC Milan
Gianluigi Buffon630Parma/Juventus
Francesco Totti618AS Roma
Javier Zanetti615Internazionale
Gianluca Pagliuca594Sampdoria/Internazionale/Bologna/Ascoli

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.