Uitstekende stats: Gakpo bijna onmisbaar voor PSV

Reacties

Cody Gakpo bewees zondag ook in Stadion Galgenwaard zijn waarde voor PSV. De 22-jarige aanvaller werkte zich uit de naad om een bal binnen te houden en stelde daarna Eran Zahavi in staat om de winnende goal te maken: 0-1.

Uitstekende stats: Gakpo bijna onmisbaar voor PSV
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 1
PSV
PSV

'Zeker in de tweede helft had ik het gevoel dat we het onder controle hadden', vertelde Gakpo aan ESPN na de triomf. 'Zij stichtten alleen nog maar gevaar met corners en ingooien.'

Gakpo staat nu op dertien assists in dit Eredivisie-seizoen, waarmee hij alleen aan Ajax-aanvoerder Dusan Tadic (vijftien keer de schaduwschutter) voorrang hoeft te verlenen. De laatste PSV'er die zoveel assists leverde in competitieverband was Jetro Willems in 2014/15, die op dertien eindigde.

De impact van de aanvaller is sowieso groot: Gakpo was direct betrokken bij zestig procent van de competitiegoals die PSV dit seizoen heeft geproduceerd als hij op het veld stond (negen goals en dertien assists).

Na zijn rol als aangever was het voor PSV een kwestie van consolideren. 'Het was wel lastig. Het veld hielp niet mee, zij waren fysiek sterk. De eerste taak is dan de nul te houden.'

Assistkoningen Eredivisie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.