Uitspraken Mourinho over Roma-toekomst overschaduwen koppeling aan Feyenoord

Reacties

Dat Feyenoord voor het derde seizoen op rij tegen AS Roma speelt in Europees verband, gaat ook in Italiaanse media uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Maar de toekomst van José Mourinho was maandag een belangrijker gespreksonderwerp dan de hernieuwde ontmoeting met de Rotterdammers.

Uitspraken Mourinho over Roma-toekomst overschaduwen koppeling aan Feyenoord
© Pro Shots

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Daar had Mourinho zelf alle aanleiding toe gegeven door na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Bologna  (2-0) openlijk te spreken over zijn toekomst bij Rome. In de nasleep van de Europa League-loting leverde dat nog altijd stof tot napraten op voor de Italiaanse sportkranten, die slechts feitelijk stilstonden bij de koppeling aan Feyenoord in de tussenronde van de Europa League.

Mourinho heeft een aflopend contract bij Roma en maakte er eerder geen geheim van dat er genoeg belangstelling is voor hem, bijvoorbeeld vanuit Saoedi-Arabië. De Portugees sprak zich nu voor het eerst openlijk uit over zijn toekomst. 'Ik zal jullie iets vertellen wat ik nog niet eerder heb gezegd, omdat ik dat nog niet wilde zeggen. Ik wil bij Roma blijven', sprak The Special One tegen DAZN.

Daar voegde Mourinho wel direct een belangrijke voorwaarde aan toe, want de zestigjarige Portugees wil met eigenaar Dan Friedkin in gesprek over de financiële beperkingen. Al sinds hij trainer van Roma werd, uitte de voormalig coach van Chelsea, Internazionale, Manchester United en Real Madrid zijn frustaties over de smalle selectie van de Giallorossi en de invloed daarvan op de prestaties.

Feyenoord loot Roma: 'Slot heeft huilend zijn psycholoog gebeld'

'Misschien is het beter om met jonge spelers te werken die zich nog moeten ontwikkelen dan met een paar spelers die niets meer te ontwikkelen hebben. Misschien moeten we op een andere manier denken. Ik ken de beperkingen van dit team. Als iedereen fit is, hebben we genoeg kwaliteit om mee te strijden. Maar vorig seizoen eindigden we niet als vierde omdat we een Europese finale haalden.'

Dat deed Roma onder meer door Feyenoord over twee duels uit te schakelen in de kwartfinale van de Europa League, nadat het het jaar daarvoor de Rotterdammers al versloeg in de Conference League-finale. In aanloop naar de hernieuwde ontmoeting zal de toekomst van Mourinho ongetwijfeld onderwerp van gesprek blijven. En zal hijzelf blijven hameren op de noodzaak voor versterking.

Ook nu wordt Roma weer geteisterd door blessures en schorsingen. Zo ontbraken zondag steraanvallers Paulo Dybala (geblesseerd) en Romelu Lukaku (geschorst). 'Er was voor de fans weinig om van te houden. Hoeveel kilometer hebben ze wel niet gereisd om bij het team te zijn? Ze zijn bijzonder en ik zou het moeilijk vinden om afscheid te nemen van hen. Dat zou nooit mijn eigen keuze zijn. Nooit.'

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Bologna
36
18
13
5
51-27
+24
67
4
Juventus
36
18
13
5
49-28
+21
67
5
Atalanta Bergamo
36
20
6
10
67-39
+28
66
6
AS Roma
36
17
9
10
63-44
+19
60
7
Lazio
36
18
5
13
47-37
+10
59
8
Fiorentina
36
15
9
12
55-42
+13
54
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.