Feyenoord opnieuw gekoppeld aan AS Roma bij loting Europa League

Reacties

Feyenoord stuit in de tussenronde van de Europa League opnieuw op AS Roma. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. De duels staan gepland op donderdag 15 en 22 februari. De landskampioen begint met een thuiswedstrijd.

Feyenoord opnieuw gekoppeld aan AS Roma bij loting Europa League
© Pro Shots

Feyenoord wist dat het als nummer drie uit de groepsfase van de Champions League op een van de nummers twee uit de poulefase van de Europa League zou stuiten. Een weerzien met Roma, vorig seizoen nog te sterk in de kwartfinale en het jaar daarvoor in de Conference League-finale, was daardoor een optie.

Bij de loting trok voormalig Ajax-verdediger Julien Escudé direct Feyenoord, waardoor alle acht opties nog open lagen. Alsof het zo moest zijn kwam toch weer Roma uit de koker rollen. De ploeg van trainer José Mourinho eindigde als tweede in Groep G achter Slavia Praag, maar voor Servette FC en Sheriff Tiraspol.

Bij Roma staat Rick Karsdorp nog altijd onder contract. De 28-jarige rechtsback pendelt dit seizoen tussen bank en basis en kwam tot nu toe veertien keer in actie. In de Serie A presteren de Romeinen ronduit wisselvallig, met de voorlopige zevende plaats als resultaat. Romelu Lukaku is clubtopscorer met twaalf goals. 

Voor Feyenoord is het de derde keer in drie jaar tijd dat het in Europa overwintert onder Arne Slot. Daarvoor waren de Rotterdammers in het seizoen 2014/15 voor het laatst na de winterstop van de partij in Europees verband. Ook toen was het Roma dat in de tussenronde van de Europa League over twee duels te sterk was.

Bekijk hieronder de volledige loting voor de tussenronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.