Onvoorstelbaar: Mourinho haalt invaller na kwartier alweer naar de kant

Reacties

José Mourinho heeft wat uit te leggen aan Renato Sanches. De middenvelder van AS Roma werd aan de start van de tweede helft van de uitwedstrijd bij Bologna in de ploeg gebracht, maar een ruim kwartier later haalde Mourinho hem alweer naar de kant. Sanches begreep zichtbaar niet wat hem overkwam.

Onvoorstelbaar: Mourinho haalt invaller na kwartier alweer naar de kant
© Pro Shots
Bologna
Bologna
2 - 0
AS Roma
AS Roma

Roma stond bij rust met 1-0 achter en Mourinho hoopte iets aan de wedstrijd te kunnen veranderen met het inbrengen van Sanches. De middenvelder kwam in het veld voor Leonardo Spinazzola. Mourinho was blijkbaar niet erg onder de indruk van wat de invaller liet zien, want toen hij na ruim een uur voor een dubbele wissel koos, haalde de trainer de huurling van Paris Saint-Germain alweer uit zijn elftal. Sanches had toen net achttien minuten meegedaan. 

De verbazing viel van het gezicht van Sanches af te lezen. De Portugees was niet geblesseerd en zocht nog even naar een bevestiging of er geen fout was gemaakt met het wisselbord. Dat bleek niet het geval en dus ging Sanches er weer uit. Hij liep het hele veld rond en bij de dug-out aangekomen werd hij genegeerd door Mourinho en de overige stafleden. Een schouderklopje zat er niet in, laat staan uitleg.

Op het voor Sanches zeer pijnlijke moment stond Roma al met 2-0 achter, door een eigen goal van Rasmus Kristensen. De merkwaardige ingreep van Mourinho had vervolgens geen gevolgen meer voor de stand op het scorebord. Bologna klimt door de zege naar de vierde plek in de Serie A en heeft nu drie punten meer dan Roma, dat zevende staat.

Sam Beukema
Bij Bologna stonden Joshua Zirkzee en Sam Beukema zondag in de basis. Laatstgenoemde kreeg in de eerste helft een gele kaart en ontsnapte kort na rust aan een tweede gele kaart, bij een overtreding op Andrea Belotti. Tot afgrijzen van Mourinho mocht Beukema echter blijven staan. Bologna-coach Thiago Motta besefte dat hij geluk had gehad en haalde de Nederlander hierna direct naar de kant.

Sydney van Hooijdonk zat ook bij de wedstrijdselectie van Bologna, maar hij kwam niet in actie. Zirkzee deed van begin tot eind mee.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Bologna
33
17
11
5
48-26
+22
62
5
AS Roma
33
17
7
9
59-39
+20
58
6
Atalanta Bergamo
32
16
6
10
59-37
+22
54
7
Lazio
33
16
4
13
42-35
+7
52
8
Napoli
33
13
10
10
50-41
+9
49
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.