Italië

Bologna - AS Roma

Bologna heeft zondag in de Serie A een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Roma te winnen met 2-0. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0. Bologna nam de leiding in de 37ste minuut via Nikola Moro, op aangeven van Dan Ndoye. De score werd 2-0 toen Bologna scoorde na 49 minuten. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bologna drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Roma twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Sam Beukema bij Bologna in de 58ste minuut gewisseld. Joshua Zirkzee (Bologna) speelde de hele wedstrijd. Bologna staat nu op de vierde plek met 28 punten, terwijl Roma de nummer 7 is met 25 punten. De volgende wedstrijd van Bologna is op zaterdag 23 december om 15.00 uur thuis tegen Atalanta in het Stadio Renato Dall'Ara. Roma speelt op dezelfde dag om 20.45 uur thuis tegen Napoli in het Stadio Olimpico.