Uitleg Klopp over onverwachte gevolgen 'incidentje' Alisson

Reacties

Liverpool moet zonder doelman Alisson Becker proberen een einde te maken aan de slechte reeks. Manager Jürgen Klopp kan de Braziliaan ook niet inzetten in de Champions League.

Uitleg Klopp over onverwachte gevolgen 'incidentje' Alisson
© Pro Shots

De absentie van Alisson is een even vervelende als onverwachte tegenvaller voor Liverpool, dat sportief een mindere fase doormaakt. 'Hij had een incidentje op de training voor het FA Cup-duel met Chelsea', vertelde Klopp in de aanloop naar de wedstrijd tegen AFC Bournemouth van zaterdag.

De ernst van de situatie was op dat moment niet duidelijk. 'We dachten allemaal dat er niets aan de hand was. Het was sowieso al duidelijk dat hij niet zou spelen. Het plan was dat hij op de bank zou beginnen.'

De Duitser, die in de strijd om de FA Cup Alisson niet inzette, zag uit voorzorg af van dat plan. 'We hoefden geen risico's te nemen en lieten hem buiten de wedstrijdselectie. Maar toen was er de scan een dag later en werd er wat gevonden. En nu staat hij buitenspel.'

De spierblessure in de heup kost Alisson niet alleen de ontmoeting met Bournemouth. Klopp bevestigde dat de Braziliaan ook de return tegen Atlético Madrid moet missen. Woensdag komen de Spanjaarden naar Anfield om de voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. 'Ik weet niet of hij er bij de Merseyside-derby weer bij is', aldus Klopp. 

Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Liverpool
Liverpool
Liverpool
Liverpool
nv
2 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid
Maar één schot op doel: 'Veelzeggend voor de onmacht van Liverpool'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Alisson Becker
Meer over Alisson Becker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.