Van Dijk lacht om 'mislukt seizoen': 'Sommige mensen zijn nooit tevreden'

Reacties

Virgil van Dijk moet lachen om de suggestie dat het seizoen van Liverpool niet geslaagd is als de ploeg van Jürgen Klopp tussen nu en het einde van het voetbaljaar alleen de landstitel weet te winnen.

Van Dijk lacht om 'mislukt seizoen': 'Sommige mensen zijn nooit tevreden'
© Pro Shots

Liverpool verloor afgelopen weekend zijn ongeslagen Premier League-status tegen Watford (3-0), maar heeft nog altijd een enorme voorsprong op achtervolger Manchester City, waardoor het eerste kampioenschap in dertig jaar tijd een kwestie van tijd lijkt te zijn. The Reds zijn de laatste tijd echter niet in vorm en verloren midweeks ook met 2-0 van Chelsea, waardoor Van Dijk en zijn ploeggenoten sneuvelden in de strijd om de FA Cup.

Liverpool gaf zich al eerder gewonnen in het League Cup-toernooi en staat in de achtste finales van de Champions League op een 1-0 achterstand tegen Atlético Madrid, waardoor uitschakeling in het miljardenbal dreigt. De supporters van Liverpool durfden lange tijd te dromen van een zogenaamde treble, maar na een mindere periode is het goed mogelijk dat alleen de Premier League gewonnen zal worden.

Het verval bij Liverpool zorgt voor kritiek. Zo meende TalkSPORT-presentator Adam Catterall deze week dat het seizoen van Liverpool toch een 'kleine mislukking' zal zijn, als de ploeg alleen de landstitel weet te pakken. Van Dijk kan daar niets mee. ''Alleen' de landstitel, ja? Alleen? Het is maar iets kleins, de landstitel?', reageerde Nederlander tegenover de Daily Telegraph geprikkeld. 'We hebben overigens ook nog de Europese Super Cup en de wereldtitel gewonnen.'

'In het leven zijn er altijd mensen die nooit tevreden zijn', vervolgde Van Dijk. 'Zij zoeken altijd naar de negatieve dingen. Je kan daarin meegaan, of je focussen op de positieve dingen. En ik richt me toch liever daarop.' Liverpool neemt het zaterdag in eigen huis op tegen AFC Bournemouth en heeft nog vier competitiezeges nodig om de landstitel veilig te stellen. Vier dagen na de ontmoeting met Bournemouth wacht de return tegen Atlético in de Champions League.

Programma Liverpool tot de interlandbreak:


Za 7 mrt. 2020

Wo 11 mrt. 2020

Zo 21 jun. 2020

Wo 24 jun. 2020

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.