Uitgerekend Mané laat Liverpool ontsnappen op bezoek bij Gerrard

Reacties

Liverpool heeft dinsdagavond een zwaarbevochten zege geboekt op Villa Park. Sadio Mané hield The Reds op titelkoers.

Uitgerekend Mané laat Liverpool ontsnappen op bezoek bij Gerrard
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Het vorige Premier League-bezoek aan Villa Park leverde voor Liverpool een historische 7-2 nederlaag op, mede dankzij een uitblinkende Jack Grealish. De ploeg van Jürgen Klopp, met Mohamed Salah en Andrew Robertson op de bank, was dus gewaarschuwd, maar startte ook dinsdag dramatisch aan de wedstrijd. In de derde minuut was het al raak voor Villa: uit een voorzet van Lucas Digne werkte Douglas Luiz in twee instanties binnen: 1-0.

Lang kon het thuispubliek echter niet genieten van die verrassende voorsprong. Drie minuten later was het alweer gelijk. Villa werkte een hoge voorzet niet goed weg, waarna Virgil van Dijk de bal teruglegde op Joel Matip: 1-1. Na een half uur volgde wel een nieuwe tik voor Liverpool met het uitvallen van Fabinho, die naar zijn hamstring leek te grijpen, Jordan Henderson was zijn vervanger.

Aston Villa-manager Steven Gerrard maakte het zijn geliefde Liverpool daarop flink lastig. Het was uitgerekend Sadio Mané die in de 65ste minuut toch de ban brak. De Senegalees verlengde een iets te lage voorzet van Luis Díaz knap met zijn hoofd richting de verre hoek: 1-2. Het was voor Mané, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Bayern München, alweer zijn zevende goal in de laatste zeven duels.

Liverpool had zo zijn welkome marge te pakken, maar Villa gaf zich absoluut niet gewonnen. De ploeg van Gerrard creëerde meerdere goede kansen, vooral voormalig Liverpool-spits Danny Ings was er een aantal maal dichtbij. Maar Liverpool ontsnapte aan puntenverlies en komt daardoor weer op gelijke hoogte met koploper Manchester City, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.