Uitgelekte memo geeft inzicht in toekomst Barcelona-defensie

Reacties

Barcelona moet de kans niet laten lopen om Eric García snel in te lijven. Zeker omdat deze mogelijkheid te mooi is om te laten liggen.

Uitgelekte memo geeft inzicht in toekomst Barcelona-defensie
© Pro Shots

Het Catalaanse TV3 legde beslag op een geheime memo waarin nog duidelijker aan het licht komt waarom de Catalaanse club er veel aangelegen is om Manchester City-verdediger Eric García te verwelkomen.

Barcelona rekent pas in april weer op Gerard Piqué en ziet geen toekomst in Samuel Umtiti en Óscar Mingueza. Er is onvoldoende vertrouwen dat de blessuregevoelige Franse verdediger terugkeert op zijn oude (top)niveau. Wat betreft zijn Spaanse collega; die wordt gezien als een aardige verdediger die echter tekortkomt voor de topwedstrijden.

Dat blijkt uit het uitgelekte interne document dat is ondertekend door technisch directeur Ramón Planes. Daarom wordt ook extra benadrukt dat de kans moet worden gegrepen García te halen. 'Het is een kans die zich in deze omstandigheden nauwelijks voordoet. Het zou een vergissing zijn om deze kans te laten lopen.'

Volgens het document is er na dit seizoen ook geen plaats meer voor Junior Firpo en Neto Murara in Barcelona. De Spaanse club kan sowieso bezuinigingen verwelkomen gezien de beroerde financiële situatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.