Uitgekleed Valencia ontneemt Morales heldenrol in stadsderby

Reacties

Valencia heeft zondag ondanks alle zorgen die er vooraf waren gewonnen bij de start van het seizoen in La Liga. De uitgeklede formatie van trainer Javi Gracia kwam tegen stadgenoot Levante twee keer terug van een achterstand.

Uitgekleed Valencia ontneemt Morales heldenrol in stadsderby
© Pro Shots
Valencia
Valencia
4 - 2
Levante
Levante

Zonder Cillessen begon Valencia aan de derby tegen Levante. De Nederlandse doelman liep in de afgelopen week een blessure op tijdens de training. Jaume Domènech verdedigde zodoende het doel van Valencia, waar de afgelopen zomer Dani Parejo, Francis Coquelin, Ferran Torres, Cristiano Piccini, Rodrigo én Ezequiel Garay vertrokken. Valencia-coach Gracia liet zich bij Marca kritisch uit over de clubstrategie. 'Ik zie de selectie zoals de hele wereld het ziet: flink verzwakt door al de uitgaande transfers. Vijf belangrijke spelers zijn weg. En daar is niemand voor teruggekomen. Dat is een slechte zaak, er moeten zo snel mogelijk versterkingen komen', zei hij in aanloop naar de derby.

Dat de situatie van Valencia niet rooskleurig is, mag een understatement genoemd worden. Dat werd er ook niet beter op toen in de eerste minuut Levante al op 0-1 kwam. José Morales dribbelde heel fraai door de Valencia-verdediging en opende na 34 seconden de score. Het was het startschot voor een spectaculaire eerste helft waarin uiteindelijk vier goals vielen.

Na de 0-1 van Morales was het Gabriel Paulista die na twaalf minuten de 1-1 binnen kopte uit een hoekschop. Nadat een goal van Gonzalo Melero werd afgekeurd, werd het na 36 minuten alsnog 1-2 voor Levante door wederom een goal van Morales. Hij kapte Mouctar Diakhaby kinderlijk eenvoudig uit en ramde zijn tweede goal schitterend tegen de touwen. Een goal waar hij niet lang van na kon genieten, want drie minuten later zorgde Valencia alweer voor de 2-2 door een goal van Maximiliano Gómez. Hij schoot binnen op (wederom) aangeven Lee Kang-in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft was er minder vuurwerk in Mestalla. Enis Bardhi schoot naast en even later deed Morales hetzelfde. Yunus Musah raakte aan de andere kant lichtjes de lat met een goede poging. Beide defensies hadden het lange tijd beter voor elkaar dan voor rust, maar die van de bezoekers liet een kwartier voor tijd toch steken vallen. Invaller Manu Vallejo mocht de bal aannemen, draaien en raak schieten op aangeven van Denis Cheryshev. Zo zag Morales zijn hoofdrol afgepakt worden en het werd nog pijnlijker toen Vallejo in de extra tijd er ook nog 4-2 van maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.