Uitblinker Weghorst helpt Burnley van laatste plek af

Wout Weghorst heeft Burnley zaterdag persoonlijk van de laatste plek in de Premier League afgeholpen. De Nederlandse spits maakte zijn eerste doelpunt in Engeland. Burnley stond sinds midden januari onderaan in Engeland, maar kan met Weghorst in de gelederen omhoog kijken.

Brighton & Hove Albion
0 - 3
Burnley
Burnley

In zijn eerste duels bleef het qua productiviteit stil aan de zijde van Weghorst. Tegen Manchester United maakte hij indruk met een mooie assist, een doelpunt had hij nog niet gemaakt. Tegen Brighton & Hove Albion was het echter al snel raak voor de Nederlandse spits

Na een teruggetrokken, lage voorzet schoot Weghorst hard raak in de 21ste minuut, het was zijn eerste doelpunt sinds 14 december. Voor de verrassende subtopper Brighton, waar Joël Veltman een basisplaats had, werd de opdracht om te winnen vijf minuten voor rust nog wat lastiger, toen Josh Brownhill scoorde. De middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in de Premier League en mocht Weghorst daarvoor bedanken. Het was de fysiek sterke spits die op karakter een persoonlijk duel won en het spel zodoende richting Brownhill kon verleggen.

In de tweede helft maakte Aaron Lennon in zijn 400ste Premier League-wedstrijd het feestje compleet door de 0-3 te maken tegen Brighton. Enige smetje op de zege was dat concurrent Watford ook zegevierde in deze speelronde, maar Burnley is wel van de laatste plek af. Het gat met nummer zeventien Newcastle United bedraagt vijf punten.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
Brentford
Brentford

Het was eenrichtingsverkeer in het Emirates Stadium, in de eerste helft probeerde Arsenal het liefst zestienmaal richting het doel van Brentford. De uitclub, waar Christian Eriksen nog niet bij de selectie zat, zette er bar weinig tegenover. In de tweede helft was bijzonder genoeg de eerste poging van Arsenal wél meteen raak. Emile Smith Rowe zorgde voor de bevrijding in Londen. Na de openingstreffer ging de thuisclub makkelijker voetballen en via Bukayo Saka werd het in de slotfase ook nog 2-0. De eretreffer van Brentford kwam te laat om het nog echt spannend te maken.

Southampton
Southampton
2 - 0
Everton
Everton

Voor de tweede keer op rij kreeg Donny van de Beek een basisplaats bij Everton en dit resulteerde bijna in zijn eerste Premier League-treffer sinds november. Al vroeg in de wedstrijd volleerde Van de Beek richting de linkerhoek, maar zijn inzet ging voorlangs.

Everton kan als laagvlieger de punten goed gebruiken in Engeland en kort na rust leek het begin gemaakt te worden. Een doelpunt van Dominic Calvert-Lewin werd echter afgekeurd wegens buitenspel en daarna ging het van kwaad tot erger. Stuart Armstrong sloeg kort na het afgekeurde doelpunt toe namens Southampton door laag raak te schieten in de rechterhoek. Everton slaagde er vervolgens niet meer in om de vorige wedstrijd, waarin knap met 3-0 gewonnen werd van Leeds United, een passend vervolg te geven. De wedstrijd was wel gespeeld na de perfecte invalbeurt van Shane Long. Al koppend maakte hij met zijn eerste balcontact de 2-0 in de slotfase.