Uitblinker Mertens met Napoli nog genadig voor negental Nice

Reacties

Een debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League lijkt ver weg voor OGC Nice. De club die in de derde voorronde nog Ajax uitschakelde, ging woensdagavond met 2-0 onderuit op bezoek bij Napoli in de play-offs. En dan was de nummer drie van Italië nog genadig voor de nummer drie van Frankrijk, waar de nog niet fitte Wesley Sneijder ontbrak.

Uitblinker Mertens met Napoli nog genadig voor negental Nice

Italiaanse clubs waren de laatste jaren weinig gelukkig in de voorronden van het miljardenbal. AC Milan was in het seizoen 2013/14 (tegen PSV) de laatste Serie A-club die via het voorportaal tot het hoofdtoernooi reikte. Napoli was vastberaden dat voorbeeld een vervolg te geven. José Callejón kreeg na een fraaie pass van Marek Hamsik al na zeven minuten een goede kans op de openingstreffer, maar de Spaanse vleugelspits kopte naast.

Enkele minuten later was het wel raak voor Napoli, toen Dries Mertens werd weggestuurd door Lorenzo Insigne. De Belgische spits nam de bal fraai aan en omspeelde doelman Yohan Cardinale, die wel erg ver zijn doel uitkwam, en schoot de bal vervolgens in het lege doel. De Franse sluitpost hield zijn ploeg daarna echter in de wedstrijd door Callejón kort na de 1-0 van scoren af te houden en vlak voor rust een afstandsschot van Insigne uit de hoek te tikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussen die twee cruciale reddingen door was Napoli ontsnapt aan een tegengoal bij spaarzame uitbraken van Nice, waarmee het in de vorige ronde tegen Ajax zoveel gevaar stichtte. Eerst schoot Vinzent Koziello gevaarlijk voorlangs, vervolgens was aankoop Allan Saint-Maximin dicht bij de belangrijke uittreffer nadat hij een gaatje in de Napoli-defensie had gevonden. Het zouden de enige mogelijkheden blijken voor de ploeg van trainer Lucien Favre.

Want ook na rust was het Napoli dat de klok sloeg. Aanvankelijk vergat de dominante ploeg van coach Maurizio Sarri dat in de score uit te drukken, omdat Insigne de bal er van dichtbij niet in kreeg en Mertens de bal van een meter of tien naast schoot. Nice schoot echter onbedoeld te hulp. Eerst kopte Arnaud Souquet de bal op de eigen lat, vervolgens veroorzaakte Christophe Jallet een penalty met een lompe overtreding. Jorginho benutte het buitenkansje: 2-0.

Met die uitslag wordt het al een hels karwei voor Nice om volgende week nog het hoofdtoernooi te bereiken, maar het had nog veel erger kunnen worden. Met name invaller Arek Milik miste een dot van een kans door over de bal te trappen. Nice stond op dat moment al met negen man, omdat in tien seconden zowel Koziello als Alassane Pléa rood kreeg. De middenvelder maakte een harde overtreding op Piotr Zielinski en de aanvaller kreeg zijn tweede geel wegens protesteren.

Lees hier de verslagen van de andere play-offduels van woensdag en hier de reactie van uitblinker Dries Mertens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.