Uitblinker Griezmann helpt Atlético langs Córdoba

Atlético Madrid heeft goede zaken gedaan tegen laagvlieger Córdoba. Mede dankzij uitblinker Antoine Griezmann (foto) won de ploeg van trainer Diego Simeone met 4-2.

Atlético Madrid kende een wisselvallige seizoenstart, maar heeft zich de laatste weken uitstekend herpakt. Na Espanyol (2-0) en Getafe (1-0) werd zaterdag de nummer achttien van de Primera División opzijgezet, al drukten de Madrilenen het klasseverschil pas laat uit in cijfers.

Vlak voor de rust opende Antoine Griezmann de score in Estadio Vicente Calderón. Na een fraaie kapbeweging tekende de Franse aanvaller voor zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van Los Rojiblancos, al werd Griezmann wel geholpen door Luso. De verdediger van Córdoba veranderde het schot van de uitblinker van richting, waardoor doelman Juan Carlos kansloos was.

Waar Córdoba voor de rust amper gevaar stichtte, was het in de tweede helft al snel raak. Vanuit een hoekschop kopte Nabil Ghilas in de 54ste minuut hard binnen: 1-1. Pas na die treffer drukte Madrid het overwicht uit in cijfers. Griezmann, met zijn tweede van de avond, spits Mario Mandzukic en Raúl García voerden de score op. Het slotakkoord was voor Ghilas, die met zijn tweede doelpunt de eindstand bepaalde: 4-2.

Dankzij de derde competitiezege op rij klimt de ploeg van trainer Diego Simeone naar de topdrie in de Spaanse competitie. Atlético Madrid bezet nu nog de tweede plaats achter stadgenoot Real Madrid, maar moet deze later op de avond mogelijk afstaan wanneer Barcelona een goed resultaat boekt tegen Celta de Vigo.