Uitblinkende Tadic baalt van FC Groningen-fans: 'Dit verdien ik niet'

Aan een intens gevecht met FC Groningen hield Ajax zaterdag drie punten over. Dusan Tadic speelde een cruciale rol met een assist en doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Daarmee deed hij zijn ex-werkgever pijn.

FC Groningen
1 - 3
Ajax
Ajax

'Die twee treffers maakten het een hele andere wedstrijd voor ons', besefte Tadic na afloop. De Serviër keek voor de camera's van ESPN terug op de lastige uitwedstrijd. De assist op Davy Klaassen, wiens treffer de gelijkmaker betekende, zette de kanteling van het duel in. 'Die eerste goal was het belangrijkste moment van de wedstrijd. Want we begonnen goed, maar na de goal van FC Groningen waren we te slordig.'

Een curieus moment nog in dezelfde blessuretijd betekende ook de 1-2. Tadic mocht vanaf elf meter succesvol aanleggen. Dat nadat hij al meerdere malen uitgejouwd was door de fans van de Trots van het Noorden, waar hij jarenlang succesvol voor speelde. 'Ik vond dat niet goed van de FC Groningen-supporters. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Ajax is mijn droomclub, maar FC Groningen zit in mijn hart.'

'FC Groningen heeft geld aan mij verdiend', vervolgde een teleurgestelde Tadic zijn relaas. De negatieve ontvangst zat de Serviër hoog. 'Ik heb ze blij kunnen maken met mijn spel en de beste resultaten in de historie van de club bezorgd. Dit verdiende ik niet. Ik ben trots dat ik hier heb gespeeld en had tot vandaag nog nooit gejuicht als ik scoorde tegen FC Groningen. Maar dit was heel slecht van ze.'

Ajax boekte inmiddels vier Eredivisie-overwinningen op rij. Toch ging het zelden overtuigend, weet ook Tadic. 'Elke week moeten we gaan verbeteren. We verwachten meer van onszelf. Maar dit was een zware wedstrijd tegen een goed team. Het is lastig om hier te winnen. Maar we deden het en dat is het belangrijkste.'