Knotsgekke minuten bezorgen Ajax zwaarbevochten zege in titelstrijd

Reacties

Ajax heeft zaterdagavond belangrijke zaken gedaan in de titelstrijd. In een intens gevecht met FC Groningen trok het aan het langste eind. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Steven Berghuis maakten de Amsterdamse treffers. Jørgen Strand Larsen scoorde voor de thuisploeg.

Knotsgekke minuten bezorgen Ajax zwaarbevochten zege in titelstrijd
FC Groningen
FC Groningen
1 - 3
Ajax
Ajax

Ten Hag moest het in Het Hoge Noorden doen zonder Antony. De Braziliaanse handenbinder ontbrak aan de rechterkant vanwege een schorsing. Lisandro Martínez ondervond nog altijd teveel hinder van een hamstringblessure. Edson Álvarez speelde woensdagnacht nog een interland met Mexico en begon zodoende op de bank. Mohammed Kudus, Perr Schuurs en Klaassen kregen in het Hitachi Stadion hun kans in de startelf.

De koploper kwam niet eens heel slecht uit de startblokken. Het drukte de thuisploeg achteruit, zonder veel gevaar te creëren. Na een gematigd overtuigend eerste kwartier zakten de Amsterdammers echter ver terug. FC Groningen kon via een zorgvuldige opbouw onder de druk van Ajax uitkomen. Dat resulteerde ook in de openingstreffer. Een dribbel van Paulos Abraham, die simpel Klaassen afschudde, eindigde na een vlijmscherpe pass bij Strand Larsen. De spits schoot de bal in de bovenhoek, terwijl Andre Onana niet vrijuit ging. Het was alweer het twaalfde doelpunt van het seizoen van de spits van FC Groningen.

Ajax had na die treffer geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Het viel ver terug en kon de thuisploeg nauwelijks aan het wankelen brengen. Sterker, Michael de Leeuw kwam een teenlengte tekort om Onana voor de tweede keer te passeren. Abraham schoot even later naast. De ploeg van trainer Danny Buijs leek op soevereine wijze de rust te halen, tot Ajax zich bij het ingaan van de extra tijd kon herpakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Knotsgekke blessuretijd
Uit het niets schoot Klaassen de gelijkmaker tegen de touwen. De aanvallende middenvelder bekroonde uitstekend voorwerk van Tadic. Meteen daarna was het nog een keer prijs. Terwijl de drie minuten extra tijd al verstreken waren, wachtte arbiter Bas Nijhuis het resultaat van een aanval van Ajax af. Na een lange omsingeling kwam de bal via Noussair Mazraoui op de hand van verdediger Damil Dankerlui. Nijhuis zag niets en floot af voor de rust, maar werd gecorrigeerd door de video-scheidsrechter. Tadic benutte, tot grote woede van FC Groningen, de strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft had de koploper de zaken beter voor elkaar. FC Groningen kon buiten een kans van Strand Larsen, waar Onana ternauwernood kon redden, nauwelijks nog gevaarlijk worden. Aan de andere kant was het vooral Berghuis die het vizier niet op scherp had. Met Álvarez voor Kudus bracht Ten Hag ondertussen meer defensieve zekerheid in de ploeg.

In het laatste kwart van de wedstrijd raakte de trainer van Ajax doelpuntenmaker Klaassen na een vreemde actie van Bart van Hintum kwijt. Dat overkwam Buijs met aanvalsleider Strand Larsen. Met het publiek erachter probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. De beslissing viel echter aan de andere kant. In een counter was Berghuis dit keer wel secuur in zijn afronding. Daardoor pakte Ajax drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

FC Groningen Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.