UEFA ziet geen mogelijkheid voor jaarlijkse Final Eight-toernooien

Reacties

De UEFA is niet van plan om de Champions- en/of Europa League in de nabije toekomst opnieuw met een Final Eight-toernooi te laten eindigen. Voorzitter Aleksander Ceferin ziet geen mogelijkheid om het evenement, dat dit jaar uit nood werd geboren, jaarlijks te herhalen.

UEFA ziet geen mogelijkheid voor jaarlijkse Final Eight-toernooien
© Pro Shots

De Champions- en Europa League werden in maart abrupt afgebroken door de coronacrisis, waarna de UEFA op zoek ging naar een manier om beide toernooien toch nog af te maken. De Europese voetbalbond kwam uit met minitoernooien in Lissabon (Champions League) en Duitsland (Europa League). In een rap tempo worden de resterende speelronden over één duel afgewerkt.

De 'Final Eight-opzet' brengt extra spanning met zich mee, omdat een eventuele misstap niet in een return weer goedgemaakt kan worden. Dat merkt ook Ceferin, maar hij is niet van plan om de eindfase van de Europese toernooien vaker op deze manier te laten afwerken.

'Dit toernooi is misschien interessant voor de toekomst, maar ik denk niet dat het haalbaar is, omdat de kalender al zo vol is', zegt Ceferin vanuit Lissabon tegen AFP. 'Ik zou niet weten waar in mei ik een toernooi voor een week of twee zou kunnen inplannen. Dat lijkt me onmogelijk.'

Ceferin rekent erop dat de Champions- en Europa League komend seizoen op een normale manier afgewerkt kunnen worden. 'Ik ben een optimist en reken erop dat het 'normale voetbal' snel zal terugkeren', zegt de UEFA-preses. 'We hebben dan ook geen Plan B. Tot maart hadden we dat voor dit seizoen ook niet en vervolgens creëerden we een Plan B, een Plan C en zelfs een Plan D. We zullen ons dus aanpassen als dat nodig is, maar ik reken op een vaccin, hopelijk zo snel mogelijk. Dus nee, we hebben geen Plan B voor komend seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.