UEFA zet falende Tadic én plaaggeest López in het zonnetje

Reacties

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic speelde donderdagavond een ongelukkige hoofdrol in het Europa League-duel met AS Roma, maar desondanks heeft de UEFA hem vrijdagmiddag in het zonnetje gezet. Ook keeper Pau López (namens de Romeinen de grote sta-in-de-weg voor Tadic en de Amsterdammers) kreeg leuk nieuws.

UEFA zet falende Tadic én plaaggeest López in het zonnetje
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Ajax kwam voor rust op 1-0 via 'chef openingsgoal' Davy Klaassen, na een uitstekende assist van Tadic. Het was voor de captain de zoveelste keer dit seizoen dat hij aangever was bij een doelpunt. De Serviër verzuimde na rust vanaf de penaltystip echter de 2-0 binnen te schieten, waarna de bezoekers er nog met een 1-2 zege vandoor gingen. Ondanks die cruciale misser vindt de UEFA dat Tadic een van de uitblinkers van de heenduels in de kwartfinale was: hij staat namelijk in het Elftal van de Week.

Dat geldt ook voor Pau López, de keeper die de (weliswaar slecht ingeschoten) pingel van Tadic keerde. Sowieso voorkwam de goalie een paar keer een Ajax-goal, hoewel hij ook een paar keer blunderde in de opbouw en ballen zomaar inleverde of over de zijlijn schoot. Toch krijgt ook hij een plekje in het elftal van de UEFA. Daarin staan verder vier spelers van Villarreal, drie spelers van Manchester United en één speler van zowel Slavia Praag als Arsenal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.