UEFA start onderzoek naar misdragingen rond Europa League-finale

Reacties

De UEFA is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens en na de Europa League-finale tussen Sevilla en AS Roma. Beide clubs hangt een straf boven het hoofd. Daarnaast moet ook Roma-trainer José Mourinho vrezen voor een sanctie vanwege zijn gedrag richting de arbitrage.

UEFA start onderzoek naar misdragingen rond Europa League-finale
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Sevilla versloeg Roma woensdagavond na strafschoppen. Dat kon Mourinho maar moeilijk verkroppen. De Portugees was woest op de arbitrage en in het bijzonder scheidsrechter Anthony Taylor, die Roma in zijn ogen onder meer een penalty onthield. Na het duel schreeuwde Mourinho de arbiter van een afstandje toe in de parkeergarage van de Puskás Aréna.

De UEFA meldt nu dat het onderzoek naar de Europa League-finale ook deels gaat over de taal die Mourinho in de mond nam richting Taylor en zijn assistenten. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond gaat zich over het voorval buigen. Ook het gedrag van beide elftallen wordt onder de loep gelegd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bond kijkt ook naar het gedrag van supporters van beide groepen. Die van Sevilla betraden na het winnen van de prijs het veld, maar werden ook snel verdreven door de Hongaarse politie. Volgens de UEFA hebben beide groepen zich mogelijk ook schuldig gemaakt aan het gooien van objecten en het afsteken van vuurwerk. Die van Roma zouden ook het stadion deels hebben beschadigd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.