UEFA start onderzoek naar Bulgarije: 'Racisme en Nazi-groeten'

Reacties

De UEFA gaat Bulgarije straffen voor het wangedrag van een groep toeschouwers tijdens de interland tegen Engeland. De wedstrijd in Sofia werd ontsierd door racistische uitingen op de tribunes.

UEFA start onderzoek naar Bulgarije: 'Racisme en Nazi-groeten'
© Pro Shots

Dinsdagmiddag maakt de UEFA bekend dat er een strafprocedure is gestart. 'De aanklachten tegen Bulgarije behelzen het volgende: racistisch gedrag, Nazi-groeten, het gooien van voorwerpen op het veld, het verstoren van het volkslied en het vertonen van herhalingen op het grote scherm.' De term Nazi-groet is overigens alweer uit het statement gehaald.

Ook de Engelse bond krijgt een strafprocedure aan de broek, maar die is een stuk minder ernstig. Het gaat om het verstoren van het volkslied en het meenemen van onvoldoende stewards. Beide zaken worden behandeld door het ethische en disciplinaire orgaan van de UEFA.

Ook naar Turkije is een onderzoek gestart: 'Er is een inspecteur aangesteld om een onderzoek te starten naar potentieel provocatief politiek gedrag van de spelers van het nationale elftal van Turkije. Het gaat om uitingen tijdens de wedstrijden tegen zowel Albanië en Frankrijk.'

Bulgarije
Bulgarije
0 - 6
Engeland
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Meer Bulgarije
Meer over Bulgarije
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.