UEFA spreekt zich uit over conflict tussen Rusland en Oekraïne

Reacties

De UEFA heeft de Russische inval in Oekraïne hard veroordeeld. De Europese voetbalbond stelt het Oekraïense volk de helpende hand toe te steken.

UEFA spreekt zich uit over conflict tussen Rusland en Oekraïne
© Pro Shots

Eerder op de dag werd al duidelijk dat de UEFA een speciale vergadering voor vrijdag heeft georganiseerd. Dan zal ook de locatie van de Champions League-finale besproken worden. De eindstrijd zou gespeeld worden in Sint-Petersburg (zie foto), maar het is door de politieke onrust erg onwaarschijnlijk dat die wedstrijd op Russische bodem wordt afgewerkt.

Donderdagmiddag stelt de UEFA in een statement: 'De UEFA deelt de zorgen van de internationale gemeenschap over de veiligheidssituatie in Europa en veroordeelt de Russische militaire inval in Oekraïne. De UEFA werkt hard om het voetbal internationaal te promoten in lijn met Europese waarden, zoals veiligheid en respect voor mensenrechten. We blijven dat doen en willen solidariteit tonen aan de Oekraïense voetbalgemeenschap. We staan klaar om de Oekraïners te helpen.'

Meer beslissingen over het vervolg van de Europese competities worden vrijdag genomen. Zo is het nog de vraag of Russische clubs het Europese seizoen kunnen afmaken en zal dus het verplaatsen van de Champions League-finale besproken worden.

De organisatie achter de Duitse profcompetities sprak zich eerder op de donderdag al uit tegen de Russische acties. Schalke 04 maakte bekend dat het logo van shirtsponsor Gazprom van het shirt verdwijnt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.