Vitesse voorziet geen problemen met Oyf-financiering: 'Financieel stabiel'

Reacties

Vitesse zegt geen grote gevolgen te verwachten naar aanleiding van internationale sancties tegen Rusland. De club heeft een Russische eigenaar, Valeri Oyf.

Vitesse voorziet geen problemen met Oyf-financiering: 'Financieel stabiel'
© Pro Shots

De Europese Unie overweegt om Rusland af te sluiten van het internationale bankverkeer en mogelijk worden ook banktegoeden van Russen binnen de EU bevroren. Vitesse kampt jaarlijks met een miljoenentekort dat wordt aangevuld door Oyf. Ook heeft de Rus een garantie afgegeven om de geldkraan in elk geval tot medio 2023 open te houden.

'Als Vitesse volgen wij, net als iedereen, de huidige ontwikkelingen', laat de club weten in een reactie. 'De club functioneert normaal en richt zich op de sportieve prestaties in de competities waar het deel van uitmaakt. De club verkeert in financieel stabiele omstandigheden en op dit moment voorzien we geen significante gevolgen voor Vitesse.'

De KNVB laat in een reactie weten dat de situatie 'de aandacht heeft van de KNVB, maar wij kunnen geen concrete mededelingen doen over individuele clubs.'

In de elf seizoenen sinds de buitenlandse overname presenteerde Vitesse tien keer een netto verlies. In totaal kwamen de Arnhemmers in die periode 119 miljoen euro tekort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.