Neres vraagt met Brazilianen in Oekraïne om hulp: 'We kunnen niet weg'

Reacties

Nu Rusland is begonnen aan een invasie van Oekraïne komen ook veel sporters in de problemen. De selectie van Shakhtar Donetsk zit bijvoorbeeld vast in een hotel in Kiev. Bij de club spelen twaalf Brazilianen, onder wie David Neres. Zij vragen de regering van hun land om hulp.

Neres vraagt met Brazilianen in Oekraïne om hulp: 'We kunnen niet weg'
© Pro Shots

In de nacht van woensdag op donderdag betraden de Russische troepen Oekraïne en werden verschillende steden opgeschrikt door raketaanvallen. Shakhtar speelt vanwege de spanningen in Donetsk al langer in Kiev, maar over de volgende wedstrijd zal het voorlopig niet gaan. In paniek proberen inwoners van het land te vluchten.

De Brazilianen die bij Shakhtar spelen, roepen net als Vitinho van Dinamo Kiev in een video op sociale media om hulp van de Braziliaanse regering. Neres is een van de spelers die te zien is. 'De grenzen zijn dicht en er gaan geen vluchten. We kunnen hier niet weg. We vragen om steun van de regering van Brazilië', wordt verteld in de video. De spelers en hun vrouwen verblijven nu in een hotel in Kiev, waar ze donderdag in alle haast naartoe zijn gebracht.

Neres speelt pas sinds de winterstop bij Shakhtar, dat twaalf miljoen voor hem betaalde aan Ajax. De aanvaller kwam alleen nog in oefenduels in actie voor zijn nieuwe club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.