UEFA spreekt hoop uit en noemt toeschouwersaantal bij CL-finale

Reacties

De UEFA heeft goede hoop dat er straks fans aanwezig mogen zijn als Chelsea en Manchester City tegenover elkaar staat in de Champions League-finale. De eindstrijd wordt afgewerkt in Istanbul, momenteel is er een lockdown in Turkije.

UEFA spreekt hoop uit en noemt toeschouwersaantal bij CL-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Sky Sports had contact met een woordvoerder van de Europese voetbalbond en die benoemde dat de UEFA erop rekent dat er straks 8 duizend fans welkom zijn in het stadion tijdens de finale op 29 mei. Uiteraard zijn de tickets netjes verdeeld over de Engelse clubs, die dan dus allebei steun krijgen van 4 duizend supporters.

Omdat twee Engelse clubs in de finale van de Champions League staan en in de Europa League ook de kans bestaat dat Arsenal én Manchester United de eindstrijd bereiken, werd geopperd om de finales op Wembley (Londen) te laten spelen. In dat geval zou Istanbul voor de tweede keer het gastheerschap over de Champions League-finale verliezen, vorig seizoen werd immers de eindstrijd naar Portugal verplaatst.

Dat gaat niet nog een keer gebeuren, de UEFA bevestigt dat de finale gewoon in de grootste stad van Turkije wordt georganiseerd. Dit heeft ook te maken met het volle speelschema op Wembley. De play-offs voor promotie worden er straks afgewerkt en ook tijdens het EK komen de nodige teams naar Londen toe.


Onze analyses van de halve finales

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.