'Turkije raakt finale kwijt: CL-seizoen uitgespeeld in Duitsland of Portugal'

Reacties

De UEFA is druk bezig met de plannen om het afgebroken Champions League-seizoen in augustus in een sneltreinvaart af te maken. Turkije lijkt de organisatie van de finale te gaan verliezen.

'Turkije raakt finale kwijt: CL-seizoen uitgespeeld in Duitsland of Portugal'
© Pro Shots

De eindstrijd van de Champions League zou afgelopen zaterdag worden afgewerkt in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul, maar het miljardenbal werd vanwege de uitbraak van het coronavirus tijdens de achtste finales stilgelegd. De UEFA zoekt nu naar een mogelijkheid om de Champions League alsnog af te maken en heeft plannen om de resterende wedstrijden in augustus te laten spelen. Dit moet in één land gaan gebeuren.

Het Amerikaanse persbureau AP meldt dat Duitsland en Portugal de belangrijkste kandidaten zijn om als gastheer op te treden voor de resterende Champions League-wedstrijden. In Duitsland wordt inmiddels alweer een paar weken gevoetbald, terwijl in Portugal deze week de competitie hervat werd. Gezocht wordt naar neutrale locaties die goed bereikbaar zijn voor spelers en officials.

In Portugal zouden de wedstrijden gespeeld kunnen worden in de stadions van Benfica en Sporting Portugal, allebei in Lissabon. Voor Duitsland worden door BILD de stadions van FSV Mainz, Eintracht Frankfurt en 1899 Hoffenheim genoemd. De beslissing over het restant van het Champions League-seizoen zal vermoedelijk worden genomen op 17 juni, tijdens de vergadering van de UEFA.

Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atlético Madrid en Atalanta Bergamo staan al in de kwartfinales van de Champions League; de andere vier ploegen moeten nog uit de achtste finales komen. Voor de Europa League moet overigens eenzelfde soort plan bedacht worden als voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.