UEFA schorst Guardiola voor tirade in duel met Liverpool

Reacties

Pep Guardiola moet het eerste Champions League-duel van het komende seizoen geschorst toekijken. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de manager van Manchester City een schorsing van twee duels, waarvan één voorwaardelijk opgelegd, voor zijn tirade in de return tegen Liverpool.

UEFA schorst Guardiola voor tirade in duel met Liverpool

Die thuiswedstrijd verloor Manchester City met 1-2. Uit was al met 3-0 verloren. Guardiola ontstak bij het weerzien met Liverpool vlak voor rust al in woede. Bij een 1-0 stand werd een geldig doelpunt van Leroy Sané immers afgekeurd. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz was niet gediend van de tirade van Guardiola en stuurde hem naar de tribune.

Destijds vertelde Guardiola na afloop al flink te balen van de arbitrage. In zijn ogen ging het in het heenduel immers ook al mis. 'Ik zei dat het een geldig doelpunt was, daarom moest ik weg', vertelde Guardiola over zijn straf. 'Het zou een andere wedstrijd zijn geworden als het halverwege 2-0 stond. Het was ook anders gelopen als Salahs goal op Anfield was afgekeurd en de goal van Gabriel Jesús niet.'

'In dit toernooi zijn de ploegen zo aan elkaar gewaagd, dat de invloed van de scheidsrechterlijke beslissingen erg groot is', vervolgde Guardiola. 'We gaan het volgend jaar opnieuw proberen.'

Uiteindelijk besloot de UEFA Guardiola dus te schorsen. Hem wordt ontoelaatbaar gedrag verweten. Uiteindelijk reikte Liverpool tot de finale, waarin Real Madrid te sterk bleek. Manchester City kroonde zich in Engeland tot kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.