UEFA reageert op aantijgingen van Arsenal en Chelsea

Reacties

De UEFA staat achter de eigen beslissing om relatief weinig kaarten beschikbaar te stellen aan de twee Europa League-finalisten. De Europese bond wijst de kritiek van Arsenal en Chelsea van de hand.

UEFA reageert op aantijgingen van Arsenal en Chelsea

Een dag na het bereiken van de finale beklaagden Arsenal en Chelsea zich over het feit dat slechts een fractie van de beschikbare kaarten bestemd was voor de fans van de twee clubs. De UEFA had 12.000 kaarten voor de twee clubs en hield de andere 56.700 voor zichzelf.

De UEFA verdedigde zich bij deze ogenschijnlijk oneerlijke verdeling op ervaringen uit het verleden, zo luidde de reactie uit Zwitserland. Bovendien is rekening gehouden met de logistieke beperkingen die een finale in het Azerbeidzjaanse Baku met zich meebrengen. Zo is berekend dat er rond de 15.000 (neutrale) toeschouwers uit het buitenland in staat zijn om de reis naar Baku te maken.

'Om meer tickets aan te bieden aan de clubs zonder de garantie dat ze er ook op passende wijze kunnen komen is geen verantwoordelijke optie', aldus een woordvoerder van de UEFA. De finale tussen Chelsea en Arsenal wordt gespeeld op woensdag 29 mei.

De samenvattingen van de halve finales

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.