UEFA-prijs: Buffon gaat strijd aan met Messi en Ronaldo

Reacties

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon zijn de drie genomineerden voor de zogeheten UEFA Men's Player of the Year Award. De winnaar van de prijs wordt op donderdag 24 augustus, rond de loting voor de groepsfase van de Champions League in Monaco, bekendgemaakt.

UEFA-prijs: Buffon gaat strijd aan met Messi en Ronaldo

Ronaldo had afgelopen seizoen met twaalf treffers een riant aandeel in de Champions League-eindzege van Real Madrid. In de met 1-4 gewonnen eindstrijd tegen Juventus verschalkte de Portugees tot twee keer toe medegenomineerde Buffon. Messi strandde met Barcelona al in de kwartfinale, maar liet desondanks elf treffers aantekenen in het miljardenbal.

De genomineerden werden samengesteld op basis van stemmen van de tachtig coaches die afgelopen seizoen met hun club actief waren in de poulefase van de Champions League en Europa League. Ook 55 journalisten mochten hun zegje doen over de spelers die afgelopen seizoen in hun ogen hebben uitgeblonken in de Europese bekertoernooien.

De UEFA maakte dinsdag ook bekend wie de finale net niet hebben gehaald. Luka Modric finishte als best of the rest, voor Toni Kroos, Paulo Dybala, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic.

De UEFA-verkiezing bestaat pas sinds 2010. Op de erelijst staan Messi (2010/11 en 2014/15), Andrés Iniesta (2011/12), Franck Ribéry (2012/13) en Ronaldo (2013/14 en 2015/16).

Bij de vrouwen is Lieke Martens een van de genomineerden

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.